Verzendingopties

Heel belangrijk bij het aanbieden van producten op het internet zijn de kosten bij het verzenden. Klanten kijken niet alleen naar de prijs van een product, maar ook naar hoeveel ze moeten betalen bij het leveren van de producten. Een mogelijkheid om de producten te komen afhalen zonder betaling lokt heel wat klanten.

Gratis verzending

Gratis verzending wordt altijd zeer positief onthaald door klanten. Hierdoor denken ze niet dat ze geld verliezen door het pakketje te laten leveren tegenover het zelf in de winkel te gaan halen. Voor gratis levering zijn er enkele opties:

  • Altijd gratis verzenden: sommige e-commerce websites bieden altijd gratis levering aan. Meestal zit dit bedrag dan wel verrekend in de prijs van de producten.
  • Gratis verzending vanaf een bepaald bedrag: veel winkels kiezen er voor om producten gratis te verzenden vanaf een bepaald bedrag. Vaak gaan klanten extra producten bestellen om toch nog over het bedrag te geraken en gratis verzending te ontvangen.
  • Verzenden aan een lage prijs: Als de prijs van een verzending laag ligt dan gaan klanten regelmatiger een bestelling plaatsen.

Gratis retourneren

Wanneer klanten de mogelijkheid hebben om een pakketje gratis te kunnen terugsturen ligt de drempel lager om iets te kopen dat ze nog niet zelf hebben gezien of vastgepakt. Een pakketje waarover ze dan niet tevreden zijn kunnen ze gemakkelijk en snel terugsturen.

Leveren in een winkel in de buurt

Veel webwinkels hebben de optie om een de pakketjes te laten leveren in een winkel in de buurt. Dit kan dan gaan om een Kiala punt of een postkantoor. Doordat ze deze pakketjes op deze plaatsen laten leveren hebben de klanten de mogelijkheid om de pakketjes af te halen wanneer het hun uit komt en hoeft er niemand thuis te zijn om het pakketje te ontvangen.