Verschillende Betalingsopties

Bij een e-commerce is het belangrijk om verschillende - veilige - betalingsopties aan te bieden. De klant moet de keuze hebben en vooral de mogelijkheid om tot een betaling over te gaan.

Overschrijving

Een eenvoudige betalingsoptie is die van overschrijving. Iedereen is hiertoe in staat maar het heeft zeker wat nadelen. Zo verstoort een overschrijving de 'flow' van het afrekenen. Bij een overschrijving moet je vaak 1 tot 3 dagen wachten tot de betaling is doorgevoerd, wat zeker niet zorgt voor een snelle levering. Deze betalingsoptie is volledig gratis.

Paypal

PaypalMet Paypal zorg je voor een breed gamma aan betalingsmogelijkheden. Zo kan iemand kiezen voor te betalen met krediet dat ze op hun Paypalrekening hebben staan of met een kredietkaart die gekoppeld is aan de Paypalrekening. Deze betaalmethode is direct en snel, het nadeel is dan weer dat er kosten verbonden zijn aan het gebruiken van Paypal. Bij Paypal betaal je 35 cent + 1.9% - 3.4% van de transactie.

iDeal

iDealiDeal is de oplossing voor het betalen via een bankkaart in Nederland via een vertrouwde omgeving. Ook via iDeal worden de betaalgegevens automatisch ingevuld waardoor er een kleinere kans bestaat dat er een fout wordt gemaakt. De kosten voor iDeal liggen tussen 40 en 80 cent per transactie. Bij sommige banken betaal je ook nog de setupkosten.

Ogone

OgoneNet zoals bij iDeal kan je bij Ogone betalen in een vertrouwde omgeving. Ogone biedt de mogelijkheid om te betalen met overschrijving, bancontact en kredietkaarten. De kosten hiervoor zijn gelijk aan die van iDeal.